Ansöka till oss – så fungerar det!

1) Ställ er i kö genom att:
 – Fylla i ansökningsformuläret som du hittar
här.
 – Ansök om skolplats via Sollentuna kommuns hemsida här.

2) Ta kontakt med antagningsansvarig Petra Landelius på 070-3218557  eller på e-post petra.landelius@norrvikensskola.se
3) Vi bokar en tid för att träffa vår rektor och visning av skolan.
4) Elever och vårdnadshavare bestämmer sig.
5) Introduktionssamtal mellan elev, vårdnadshavare och blivande mentor.

För mer information gällande skolantagning, kontakta Petra Landelius genom att skriva i formuläret nedan.

Antagning

När tar vi emot nya elever
Vår skola tar emot nya elever till framförallt augusti varje år men även i mån av plats i klasserna under terminens gång. När intaget ska ske beror på när och hur platserna blir tillgängliga och behöver därför anpassas från gång till gång men i samtliga fall tillämpar vi vår kö.

Antagning och förtur
Vi tar in elever utifrån två principer:

1) Syskonförtur. Elever med syskon som vid antagningstillfället går i samma skola erbjuds förtur i mån av plats.

2) Kötid. Vi tillämpar kö där elevens köplats beräknas utifrån ansökningsdatumet och den elev som stått i kö längst inom respektive årskurs ska erbjudas plats först. Detta gäller både elever som är skrivna i samma kommun som skolan och elever från andra kommuner.