Inbjudan förskoleklass HT 2018

Hej!
Så roligt att du ska börja på Norrvikens skola! Än är det ett tag kvar tills det blir höst, men
tiden går fort. För att inte allt ska bli nytt i höst så vill vi bjuda in dig till två
inskolningsdagar.
Vi träffas i ditt blivande skolhus C-huset som ligger mitt på skolgården. Huset ligger mellan
expeditionen och D- huset. Under inskolningsdagarna får du möjlighet att lära känna dina nya
klasskamrater och träffa de vuxna på skolan, samt få en känsla för hur det är att gå i skolan.
Du är välkommen på inskolning följande datum:
Måndagen den 28/5 kl 08.30 – 10.30.
Måndagen den 4/6 kl 09.00 – 11.00.
Vi bjuder eleverna på lunch vid andra tillfället.
Vi kommer att berätta mer om inskolningsdagarna när vi ses, men har du några frågor redan
nu så får du gärna höra av dig till oss.
Det ska bli roligt att träffas!
Väl mött//
Magdalena

magdalena.olofsson@norrvikensskola.se

 

 

 

nbjudan F-klass 2018

Hej högstadieföräldrar på Norrvikens skola!

Välkomna till en viktig och intressant kväll om alkohol, tobak och narkotika!

Under kvällen kommer vi både att lyssna på en föreläsning och ha möjlighet till frågor och diskussioner.

”Hur mycket ska man egentligen oroa sig?”

”Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma?”

”Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten?”

”Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om?”

Tid: Tisdag 8 maj kl 18 – 20

Plats: Matsalen

Medverkar gör:

Kristina Persson från Förebyggande enheten (socialtjänsten), My Lindén från Skol och familjeteamet, Mini Maria och representanter från kommunens fältarbetare

Norrvikens Skolas fotbollsprofil hösten 2018

Vi har några platser kvar till vår populära fotbollsprofil i åk 7-9 som drivs i samarbete med Sollentuna fotbollsklubb. Hör av er till oss så berättar vi mer! 

Norrvikens Skolas fotbollsprofil

Sollentuna FK driver sedan flera år tillbaka ett starkt samarbete med Norrvikens skola där vi har fotbollsprofil för spelare i årskurs 7-9. Välutbildade tränare, bra träningsförutsättningar och fotboll kombinerat med bra skolgång väntar dig som väljer Norrvikens skola.

Fotbollsprofilen på Norrvikens skola bedrivs inom ramen för elevens val vilket ger spelarna möjlighet till cirka två timmar fotboll i veckan, fördelat på två träningspass. All träning sker på Norrvikens IP där vi har tillgång till fotbollshall, konstgräs, möteslokaler och gym. Våren 2018 har vi cirka 30 elever där sjuorna och åttorna står för majoriteten av gruppen. Vår förhoppning är att vi från HT-2018 har cirka 10-15 spelare i varje årskull.

Huvudinstruktör på Norrvikens skola under 2017/2018 är Linus Wennberg, akademitränare i AIK. Linus har till sin hjälp av ytterligare tränare från antingen AIK eller Sollentuna FK.

Sollentuna FK:s mål tillsammans med Norrvikens skola är att bygga upp en verksamhet med en hel klass i varje årskull. Till hösten 2018 är det elever födda 2005 som kan söka till skolan. Ansökan sker via kommunens system samt kölista till skolan, information om detta hittar ni under ansöka fliken ”ansöka till oss” på skolans hemsida.

Frågor om Norrvikens skolas fotbollsprofil kan ställas till mikael.thorstensson@sollentunafk.se. eller till Petra Landelius på petra.landelius@norrvikensskola.se, 070-321 85 57.

SVT nyheter har gjort ett reportage om Norrvikens Skolas arbete kring betygssättning. De har
uppmärksammat att skolan sticker ut positivt när det gäller en likvärdig betygssättning mellan pojkar och flickor, något som vi är mycket stolta över. 

 

Anmäl dig till ”prova på träning” fotbollsprofil

Anmäl dig till ”prova på träning” fotbollsprofil

Till höstterminen 2018 är det dags för spelare födda 2005 att börja årskurs 7. Då finns möjligheten att börja på Norrvikens skola och samtidigt gå på vår fotbollsprofil där spelare i årskurs 7-9 ges möjlighet till fotboll på schemat.

Vår fotbollsprofil på Norrvikens skola har funnits i många år och numera är den till för elever i årskurs 7-9 som väljer fotbollen inom elevens val. Fotbollseleverna på Norrvikens skola får följande:

  • Fotbollsträning på förmiddagar, två gånger per vecka.
  • Fotbollsträning med välutbildade instruktörer tillsatta av Sollentuna FK tillsammans med AIK.
  • Möjlighet att utveckla sin fotboll under tre års tid parallellt med skolan.
  • Möjlighet att träna i fotbollshallen under vintertid vilket möjliggöra kvalitetsträning året om.

Vill ni veta mer om innehållet på fotbollsprofilen är ni välkomna att kontakta mikael.thorstensson@sollentunafk.se. Ni kan även läsa mer på Norrvikens skolas hemsida där ni också hittar hur ni ansöker.

Prova-på-träning

Den 1:a februari kl. 09.00 till 10.15 bjuder vi in till prova-på-träning på vår fotbollsprofil. Ni får möjlighet att träffa våra instruktörer samt ansvarig från Sollentuna FK, Mikael Thorstensson. Träningen är till för att ni ska få lära känna oss och vår träningsmiljö på ett avslappnat sätt, det är ingen uttagning. Anmälan till träningen sker här.

Antagning till Norrvikens skola görs på kötid och inte på fotbollsmeriter, vi upplyser dock alla sökande om att fotbollsprofilen idag enbart innehåller elever som spelar fotboll även på fritiden, så för att tillgodose sig träningen behöver man vara aktiv fotbollsspelare.

Det går givetvis bra att komma på prova-på-träningen om ni redan går i Norrvikens skola i årskurs 6. Går ni på Norrviken redan och har för avsikt att gå där även i årskurs 7 kommer ni få möjlighet att välja fotbollen som elevens val vi skolstarten.

Öppet Hus på Norrvikens Skola F-3

Öppet Hus på Norrvikens Skola F-3

Välkommen till Lilla Norrviken på Norrvikens Skola!

Öppet Hus på Norrvikens Skola F-3

Tisdag den 28 november kl 16:30-19:00

Vi kommer då att presentera vår verksamhet och visa runt i skolans lokaler. Ni kommer även få möjlighet att träffa lärare och personal från fritidsverksamheten.
Lilla Norrviken är en del av Norrvikens Skola med inriktning mot förskoleklass upp till årskurs 3. Här möts eleverna av en miljö präglad av trygghet och studiero. Samarbete mellan årskurserna öppnar möjligheter för elever att utveckla olika förmågor i samarbete med varandra.

Varmt välkomna!

Vi finns även på sociala medier
Instagram (fritidsdagbok)
Facebook (Norrvikens skola)
www.Norrvikensskola.se

Lindvägen 16, 192 70 Sollentuna Tel nr: 073-3350916

Pin It on Pinterest