Norrvikens musikprofil

Lilla musikprofilen (åk 1-3):

Eleverna som går i Lilla musikprofilen får i första hand fokusera på sång och rytmik. Efter ett tag får de välja mellan tvärflöjt och gitarr att fördjupa sig i. Till lilla profilen görs inget antagningsprov, men ett intresse ska finnas.

Mellan musikprofilen (åk 4-6):

Inför årskurs 4 har vi ett antagningsprov till musikprofilen. Där väljer du om du söker på sång eller ett huvudinstrument. Om du är osäker på vad du vill, tycker vi det är bra att börja på sång och låta det andra växa fram. Alla elever kommer få både sång och instrumentspel i sin utbildning. Eleverna med musikprofil i årskurs 4 har utökad timplan med ca 4 timmar musik varje vecka.

Provet innehåller:

* Härma toner med rösten

* Härma rytmer

* Sjunga en sång eller spela upp en låt på ditt huvudinstrument.

* Samtal om varför man vill börja i musikprofil, känns det jobbigt att prata kan man välja att lämna ett brev.

Stora musikprofilen (åk 7-9):

För dem som tidigare gått profilen har vi ett samtal för att visa sitt intresse för att gå i fortsätta inför årskurs 7. Under samtalen gör vi också en liten check på deras musikkunskaper.

Nya elever som börjar gör alltid ett antagningsprov liknande det som görs inför årskurs 4.

I stora musikprofilen vill vi låta eleverna utvecklas ännu mer i sina specialintressen. Eftersom eleverna i dessa åldrar kan ta mer eget ansvar finns det fler möjligheter till fördjupningar där vi musiklärare mer handleder dem vidare i sitt musicerande.

Om oss:

* Våra spetskompetenser ligger i kör/sång, gitarr, tvärflöjt och att utveckla eleverna i trummor, bas och piano. Vi är förtrogna att lära eleverna de musikaliska grundteknikerna i alla instrument och få de samspela med varandra.

* I musikprofilens vision finns en orkester, en kör och ett skapande och att vi sätter upp en musikal eller föreställning per år på en större scen.

* Alla våra musikprofilelever kommer att lära sig körsång, inspelning, skapande, notläsning, brukspiano, rytmik och allt som alla elever lär sig i vanliga klassmusiken: Musikhistoria, trummor, bas, ackordspel etc…

* Vi vill att både elever som vill vidareutbilda sig att arbeta med musik och de som vill ha musik som fritidssyssla får plats i vår profil. Oavsett förkunskaper, vill vi erbjuda en möjlighet att utvecklas musikaliskt hos oss.

Exempel på konserter vi gör:

* Mindre konserter för föräldrar

* FN, Lucia och en vårkonsert

* Lunchkonserter och korridorsmusik

* Månadssamlingar

* Uppträdanden för allmänheten

* Avslutningar på skolan

Om er:

Det förväntas att eleverna ska delta i små och stora konserter, samt delta med hela musikprofilen i ensemblesituationer. Vi behöver ibland boka in repetitioner på kvällstid.

Våra visioner bygger på ert engagemang!