Norrvikens musikprofil

Norrvikens Skola satsar på musik, vi ser musiken som ett språk precis som svenskan och matematiken. I musikens värld kan vi alla mötas. Elever med musikprofil har utökad timplan med ca 4 timmar musik varje vecka. Musiken går som en röd tråd genom hela skolverksamheten. På Norrviken får musikeleverna en bred utbildning i körsång och rytmik.

Tiden som elev med musikprofil på Norrvikens skola ska kännetecknas av glädje, musikaliska upplevelser och som elev hos oss är musiken i fokus under hela din lärande vardag.

Vi har körpedagoger och musiklärare med lång erfarenhet av att jobba med barn och musik.

Varje år i januari-februari har vi ett antagningsprov till musikklassen men även löpande under terminernas gång. Provet består av följande moment:

* Sjunga Blinka lilla stjärna
* Härma några små korta melodier och toner
* Sjunga en egen sång

Efter provet kommer det ett besked om eleven är antagen.

Glöm inte att ställa er i kö, använd följande länk: http://norrvikensskola.se/ansok-till-oss/

Är ni intresserade och har frågor, tveka inte att höra av er i formuläret nedan.