Norrviken skolas fotbollsprofil

Sollentuna FK driver sedan flera år tillbaka ett starkt samarbete med Norrvikens skola där vi har fotbollsprofil för spelare i årskurs 7-9. Välutbildade tränare, bra träningsförutsättningar och fotboll kombinerat med bra skolgång väntar dig som väljer Norrvikens skola.

NYHET!

Till läsåret 2019/2020 kommer vi även ta in årskurs 6 på fotbollsprofilen och utöka denna till årskurs 6-9.

Onsdag den 21/11 bjuder Norrvikens skola in till öppet hus kl. 17-19. Kl. 18.00 kommer undertecknad samt Mike Lindström finnas på plats för att prata om fotbollsprofilen och svara på frågor.

Torsdag den 29/11 bjuder vi in till prova-på-träning kl. 14.30 på Norrvikens IP (i fotbollshallen). Detta är inte en provträning utan ska ses som en möjlighet att få träffa Mike och genomföra en träning på samma sätt som i fotbollsprofilen. Möjligheten kommer även finnas att träffa nuvarande elever på profilen. Anmälan till denna träning krävs, maila mike@sollentunafk.se senast den 23/11.

Fotbollsprofilen på Norrvikens skola bedrivs inom ramen för elevens val vilket ger spelarna möjlighet till cirka två timmar fotboll i veckan, fördelat på två träningspass. Alla träning sker på Norrvikens IP där vi har tillgång till fotbollshall, konstgräs, möteslokaler och gym. Hösten 2018 har vi cirka 25 elever.

Huvudinstruktör på Norrvikens skola under 2018/2019 är Mike Lindström som sedan våren 2018 är heltidsanställd i Sollentuna FK som utvecklingschef. Mike var med och byggde upp fotbollsprofilen på Norrviken när den startade för drygt 10 år sedan.

Två träningar i veckan inom ramen för elevens val. Nuvarande schemaläggning innebär måndag och torsdag, sista lektionen för dagen.

Spelarutbildningsplan som följer SvFF och Sollentuna FK:s respektive spelarutbildningsplaner med temablock.

Individuellt anpassad träning utifrån ålder och nivå med fokus på att utveckla delar som normalt kanske inte hinns med i den ordinarie lagverksamheten.

Sollentuna FK:s mål tillsammans med Norrvikens skola är att bygga upp en verksamhet med cirka 15 spelare i varje årskull. Till hösten 2019 är det elever födda 2006 och 2007 som kan söka till skolan. Skolvalet sker via kommunens system samt kölista till skolan, information om detta hittar ni på www.norrvikensskola.se.

Frågor om Norrvikens skolas fotbollsprofil kan ställas till mikael.thorstensson@sollentunafk.se eller mike@sollentunafk.se.